• Sz-ép vagyok

Hatóanyagok lépésről lépésre - Ligetszépe olaj

Összegyűjtöttük Nektek a krémeink legfőbb hatóanyagait, hogy lássátok milyen természetes csodaszereket rejtenek a termékeink. Mivel továbbra is úgy hisszük, hogy testünket kívülről-belülről természetes forrásokból érdemes táplálni és ápolni, ezért megosztunk Veletek néhány étkezési és életmódtippet is egy-egy hatóanyag kapcsán!

Minden héten jövünk pénteken egy-egy leírással és egy-egy érdekességgel!


Fotó: Hans Braxmeier, Pixabay

Ligetszépe olaj

A ligetszépe olajat a parlagi ligetszépe (Oenothera biennis) növény magjából nyerik ki. De nemcsak a magjának vannak a szervezetre pozitív hatást gyakorló tulajdonságai, hanem az egész növénynek. Az amerikai őslakosok előszeretettel használták külsőleg bőrbetegségek, horzsolások kezelésére, a növényből készült főzetet pedig asztma és megfázás megelőzése céljából fogyasztották. A 17. századi Angliában a „király mindent gyógyító szereként” emlegették.

Magyarországon a magjából nyert értékes olajat használjuk a legelterjedtebben, aminek a gyógyhatását két többszörösen telített zsírsavnak: a magas linolsav tartalomnak (72%) és a gamma-linolénsavnak (9%) köszönheti.

Szépészeti szempontból nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért hatékonyan kezelhető vele az ekcémás és pattanásos bőr felülete, illetve segít a megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Bőrünket rugalmassá teszi, regenerálja és hidratálja. Ezért választottuk ki a nappali krémünk egyik alkotóelemként ezt a csodatevő olajat. A gyógynövények erejével varázsolja bőrünket üdévé és egészségessé. Érdemes nedves bőrre felvinni a krémünket, hogy a maximalizálni tudja a benne rejlő értékes anyagok hatását.

Önmagában a hidegen sajtolt olaj belsőleg történő fogyasztása is számos egészségügyi gond tüneteire nyújthat segítséget táplálékkiegészítőként. Reggel és este 1-1 teáskanál olajat javasolt elfogyasztani evés után (vagy közben), az egészségügyi problémától függően 4-12 hét elteltével várható az érzékelhető javulás. (Várandósság és szoptatás alatt nem ajánlott a fogyasztása.)


Fotó: www.oilswelove.com


A megbetegedések, amiben természetes segítséget nyújthat a ligetszépe olaj:
- magas vérnyomás kiegészítő kezelésére,
- vérrög-képződés esélyének csökkentése érdekében,
- immunrendszer erősítésére,
- koleszterinszint kordában tartására,
- súlykontroll elősegítésére, anyagcsere gyorsítására,
- premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítésére,
- menopauza előtti hőhullámok intenzitásának és előfordulásának csökkentésére.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az olaj fogyasztása csak táplálékkiegészítőként javasolt a fenti esetekben, semmiképpen sem az orvosi kezelés helyett! Ez az olaj egy természetes mankó a szervezetünk számára, ami támogatja a gyógyulási folyamatot!Erika

27 megtekintés