• Sz-ép vagyok

Azt kívánom, legyen mindenkinek egy Szeretet Tere (Első rész)

Régi (jó) szokásom a jegyzetelés. Talán még az egyetemi éveim alatt szoktam rá, hogy egy-egy futónak tűnő gondolatot, elkapott megjegyzést, hasznosnak vélt információt egy cetlire lejegyzek. Amikor már sok a cédula, füzetbe kerülnek, időnként kiegészítve, hosszabb szösszenetként. Nagy kincs így visszatekintve.

Ma reggel a kezembe akadt egy ilyen füzet. Mondanom sem kell, hogy sok van belőle. Lapozgattam, olvasgattam, felidéztem elfelejtettnek hitt eseményeket, érzéseket, embereket, mindent, ami szembejött a lapokról. Úgy gondolom, hogy vannak arra érdemes történetek, amiket megosztok ezen a felületen. A sokszínűség garantált, hisz évek, évtizedek rejtőznek a füzetlapokon.Ma a Szeretet Teréről gondolkodom, írok. Aki ismeri az Anasztázia könyveket, minden bizonnyal azokra asszociál. Van is benne sok igazság. Kb.8-9 éve hallottam egy barátnőmtől először Anasztáziáról, a szibériai asszonyról, akinek a történetét Vlagyimir Megre több kötetben írta meg, juttatta el a világ sok pontjára. Érdekes szinkronicitást fedeztem fel a könyveket olvasva például a Szeretet Teréről. Ugyanis nekem a spájz ajtómon évekkel előtte kifüggesztésre került egy rajz egy házzal és az őt körülvevő kerttel. Nagyjából megegyezett a könyvben olvasottakkal… Nagy felismerés volt számomra.


Miről is szól?


Legyen célod az élet teljességéhez : testi – lelki – szellemi EGÉSZ-SÉG a szeretet erejével.

Bontsuk kicsit le, merüljünk el ebben a gondolatban.

Az életmódunk a fizikai valóságunkat ugyanúgy meghatározza, mint a lelki egészségünket.

Az élet egyik legfontosabb eleme a VÍZ, a tiszta víz. Tudom, vesszőparipám az ivóvíz…Milyen tisztaságút és mennyit viszünk be a szervezetünkbe testünk jólléte érdekében? Milyen rezgése van, milyen információk jutnak be ezáltal? Masaru Emoto : A Víz üzenetei c. munkáját ajánlom ezzel kapcsolatban tanulmányozásra. A vízkristályok beszédesek!

A TÁPLÁLÉK szintén, amivel életben tartjuk testünket. Azt és annyit szükséges ennünk, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Önismerettel jól kordában tartható az éhségérzet is. Elég csak arra gondolnunk, hogy a nyugodt, lassú evés (40-50 rágás falatonként) hozzásegít ahhoz, hogy az agyunk tudjon jelezni : elég, nem kérek többet. A gyors, kapkodó, másfelé figyelő elme erre nem képes. Mit mond erre a magyar nyelv? Magyar ember evés közben nem beszél.

Tudom, szinte hallom az ellenérveket…a mai világ élelmiszer felhozatala ezt nem engedi…Valóban! DE!

Ezért találták ki őseink a BÖJTöt! Időről-időre szükséges (lenne) a testünk megtisztítása mind attól a számára káros anyagtól, amit ilyen-olyan okból beviszünk. Talán emlékszünk még a pénteki húsmentes napra, a farsang utáni böjti időszakra… Hát erről van szó! A 21. században ezt nyugodtan kiegészíthetjük az elektronikai böjttel is. Egy-egy nap, óra telefon, számítógép, televízió mentesen. Sokat jelent. Kitisztul az elménk, meglassulunk, képessé válunk a természet apró csodáit is észrevenni. Méregtelenítés minden szinten.A testünknek az átmozgatásra, az izmok, inak használatára van szüksége ahhoz, hogy sokáig szolgálni tudjon minket. Találja meg mindenki azt a mozgásformát, ami a legmegfelelőbb a testének, amit igazán szívesen végez (mindenkinek van ilyen!). Hiszen a jókedvvel végzett testmozgás minden területre kihat. Kiegyensúlyozottak, békésebbek, örömtelibbek leszünk általa.

A harmónia itt van a közelünkben, a kezünket kell nyújtanunk érte, persze tenni a dolgunkat.


Ha saját kerttel rendelkezünk (elég néha egy terasz, erkély is), érdemes 1-2 alkalommal kint aludni a csillagos ég alatt. Elrévedni, keresgélni, beleolvadni a teljességbe. Ilyesmi élményt tud adni egy-egy ilyen éjszaka. Próbáljátok ki!Hamarosan folytatom!


Károly Anna 

48 megtekintés