• Sz-ép vagyok

Azt kívánom, hogy legyen mindenkinek egy Szeretet Tere 3.

Tudjuk, hogy amibe energiát helyezünk, az figyelmet kap, megnyilvánul, növekedni lesz képes. A szellemiség, az alkotás tettekben kell, hogy megnyilvánuljon. Mit jelenthet ez a családi birtokkal összefüggésben?

Például az emberi kapcsolatainkat. Legyen szeretetteljes, odafigyelő, készséges a másik iránt. Ne a külsőség legyen a mérvadó, hanem a lelki egyensúly, a belső harmónia. Ugyanis ha haragszom, azzal magamat mérgezem. Erre pedig senkinek nincs szüksége, ha belátjuk a gondolat igazság tartalmát.

Legyen minden feladat, megoldandó feladat, ne pedig gond, probléma. Végezzük a dolgainkat szeretettel. Ünnepeinkszóljanak az örömről, az együttlétről, az egymásra figyelésről. Figyeljük meg, hogy televízió nélkül milyen remekül lehet élni! Nálam közel 7 éve lett valamennyi csatorna kikapcsolva. Mennyi szabadidőm lett, amit saját elhatározásból tudok tartalommal megtölteni, gazdagítani a képzeletemet. A művészetek ébren tartják a lelket, a szellemet. Gyógyítanak. Ugyanúgy, mint a népművészet, a hagyományaink ápolása, aktualizálása napjainkra (is).

Érdemes odafigyelnünk a szép beszédre, a választékos megnyilvánulásra. Nem ódivatú!

Akkor beszéljünk, ha szükséges, mert a hallgatásban, a csendben az elme képes megtalálni a választ egy-egy problémára. A csend tájékoztat, befelé fordít, a lelkünk irányába. Álmainknak lenniük kell! Tegyünk minden nap lépéseket a megvalósításukért, a beteljesedésükért, mert az álmok azért vannak, hogy megvalósuljanak. Ha van róla képünk, akkor képesek vagyunk rá.

A tudást, ami bennünk van és tovább tudjuk adni, tegyük tiszta szándékkal, szeretettel. Ugyanakkor bízzunk magunkban, kövessük belső érzéseinket, azt a bizonyos belső hangot, ne kívülről jövő segítőkben bízzunk. Mi tudjuk a legjobban, hogy mire van szükségünk. Hallgassunk a megérzéseinkre.

Legyünk türelmesek. A lassúság elhárítja az elhamarkodottságot.Néha rosszul esik a felismerés (magamról tudom), hogy vágyaink megvalósulásának idejét mi magunk határozzuk meg tudatosságunk szintjével. Növeljük szeretettel, hiszen a jövő eseményei a jelen emberei tudatra ébredésének mértékétől függnek. Ha képesek vagyunk mindent (egyre több mindent) egységben szemlélni, akkor arra is ráébredhetünk: a mellett, hogy minden ugyanaz marad, én már másként látom a világot. Sok nehézségnek gondolt eseményen át tud segíteni.


Károly Anna

24 megtekintés