• Sz-ép vagyok

Az ÉLET hármassága, avagy mit keres a 3 karika a logónkban

A számoknak (is) különös szimbolikus jelentése van.

A hármas szám az egyik legerősebb, legszentebb szakrális szám. Elég, ha az istentriászokra gondolunk, a háromfejű istenekre, a szentháromságokra. Az ókori rómaiak isteni triásza Jupiter, Juno és Minerva, a védáké Indra, Agni és Szúrja. A hinduizmus szentháromsága Brahmá, Visnu és Síva, az egyiptomiaké Ozirisz, Ízisz és Hórusz.

Az abszolutum, az erő, az utolérhetetlen egység jelképe, a tér három dimenziója, az idő hármas tagozódása, a családi triász jelképe: apa – anya – gyermek. Mind-mind a hármas számra épülő szimbolika, megvalósulás. A test – lélek – szellem hármassága az egészséges élet hármas egységét is megfogalmazza :

Mit eszem – mit viszek be a szervezetembe

Mit sportolok

Mit gondolok.

E három dolog határozza meg a testi-lelki egész-s-égünket.

Mikor vagyunk kerek egészek, egészségesek, sz-épek? Ha harmóniában vagyunk önmagunkkal, egységben vagyunk testünkkel is, lelkünkkel is, szellemünkkel is. Ha igyekszünk minél tisztább élelmiszereket bevinni szervezetünkbe (tudom, elég nagy feladat ez ma…), ha a megfelelő víz mennyiséget is megisszuk minden nap (hiszen a víznek is jelentős információ hordozó ereje van), ha rendszeresen sportolunk (találjuk meg a nekünk megfelelő mozgásformát, mert csak az fog működni!) és ha tiszta gondolataink vannak. Ha nem a fél-elem motiválja életünket (persze lehetnek rossz óráink, napjaink…), hanem a szer-etet, akkor leszünk kiegyensúlyozottak, akkor találjuk meg a középpontunkat, és leszünk önmagunk, teljes egészek.

Hát ezért csempésztük be logónkba a három karikát.

Köszönjük Rőder Évi (aki megtervezte csoda logónkat), és Székely Évi (aki a nevünket adta), hogy ráéreztetek arra a filozófiára, ami a Sz-Ép Vagyok kozmetikumok háttere!


Fotó: www.teaktrade.hu

Károly Anna

34 megtekintés