• Sz-ép vagyok

Az élet érzékeny bőrrel

Frissítve: máj 1


Manapság a csapból is az folyik, ilyen mentes, olyan érzékeny, minden mentes, minden érzékeny. Hogy ez honnan ered, arról is van egy határozott vélemény, de talán ezekről majd a későbbiekben!

Születésemtől problémásabb volt a bőröm az átlagnál, így elég sok mindent kipróbáltak már a szüleim. Majd amikor önálló életet kezdtem élni, akkor sok helyről gyűjtögettem a tapasztalatokat, mivel lehetne szebbé tenni a bőröm. Lássuk be egy nőnek ez kardinális kérdés az életében. Hangzatos a „fogadjuk el magunkat, úgy ahogy vagyunk” felkiáltás olyan emberek szájából, akik nádszál vékonyak és makulátlan bőrrel rendelkeznek. Engem egyikkel sem áldott meg az ég és a családból öröklött genetika sem. Lássuk be így nehéz. Hosszú évek teltek el, mire beláttam, nem az a megoldás, hogy elfedem a bőrömön lévő hibákat, ekcéma miatt visszamaradt hegeket, sebeket. Egyszerű a képlet, ettől még rosszabb lett a helyzet, hiszen 20-as éveim elején hangzatos, „menőnek” számító termékekkel bombáztam a bőröm, isteni illatuk volt, egész napra wow érzés volt mikor tükörbe néztem, de este, amikor lemostam, akkor jött a fekete leves és ezzel együtt másnap is. Évek múltán jött a felismerés, ahogy megértem rá, hogy húzni kell egy éles vonalat és átgondolni mit teszek magammal. Nem elég, hogy a bőröm belélegzi (már ahol engedtem neki) a levegőben terjengő mindent is.

Elkezdtem lehetőségek után kutatni. Megváltoztattam az étkezésem, életmódom és sokat olvastam azután, milyen természetesebb kozmetikumokat találok a piacon. Kísérletezésbe fogtam, leginkább a smink termékekkel, mert arckrémek és sminklemosó gyanánt inkább a háztartásunkban található olajokkal próbálkoztam.

Biztosan nagy elvárásaim voltak, nem éreztem egyiknél sem azt, hogy én már pedig más terméket nem fogok használni. Csalódott voltam, de bizakodó.

Aztán egyszer Anya felhívott, hogy képzeljem addig - addig kevert-kutyult, hogy csinált egy krémet, próbáljam én is ki. Nem pattogott ki a bőröm. Boldog voltam.

Sokat beszélgettünk róla és elkezdtünk ezzel komolyabban foglalkozni. Természetesen a teszt alany minden esetben én voltam és vagyok is a mai napig. Ma már nem használok mást, csak a saját kozmetikumainkat. Ha valami hibádzik a bőrömön az a stressz vagy a félreevés, ez a két jelenség még előfordul az életemben.Első körben letisztítom az arcom a micellás vizünkkel és utána jöhet is a krémezés! Ha kijön az ekcéma, extrém szárazság vagy csak a téli hónapokat éljük, akkor az olajosabb krémeket használom (olajos testbalzsam, éjszakai tápláló), melegebb időben este és reggel is a vizes bázisú gyógynövényes nappali krémet kenem, nagyon pici mennyiségeket használok. Ha úgy érzem még kívánja a bőröm, akkor sem egyszerre többet viszek fel, hanem két részletben kb 10 perc különbséggel. Hihetetlen hálás érte a bőröm és én is neki! Azóta simán megyek már emberek közé smink nélkül, sőt!

Nem várhatjuk el semmitől, hogy egy szempillantás alatt csodát tesz velünk, kívül - belül táplálnunk kell a testünket, hogy látszódjon rajtunk az egész-ség!

Smink és filter nélkül! Ezekkel a kozmetikumokkal ápolom a bőröm!


Anna