• Sz-ép vagyok

Anyák napjára

Ez az év minden szempontból más, mint az eddigiek, példa nélküli. Sokan vannak, akik személyesen nem köszönthetik édesanyjukat ezen a csodás májusi vasárnapon.

Mindig is azt vallottam, hogy nem csak ez az egy nap az, amikor hálásak lehetünk, hogy nekünk megadatik, hogy átölelhetjük, felhívhatjuk, számíthatunk anyára, de azért ez a nap mégis különleges, mert azzá tettük és ők azzá tették nekünk, hogy életet adtak és köszönthetjük őket.


Egészen addig nem is tudtam milyen érzés lehet folyton aggódni, félteni, figyelni, feltétel nélkül szeretni, amíg nem jött el az első olyan májusi vasárnap, amikor már nem csak én köszöntöttem, hanem engem is köszöntöttek. Ma anyák napján van a kislányom születésnapja. Különleges együttható ez most nekem. Alapvetően is rendkívül érzékeny ember vagyok, de ilyenkor még inkább túlcsordul a szívem.


A szeretetem irántad olyan mély, mint az óceán.

Ami az idei évben hatalmas nehézség pont az teszi még csodálatosabbá számomra ezt az időszakot, hiszen a digitális oktatással rengeteg együtt töltött időre, közös reggelikre, főzésekre van most lehetőségünk, amiért nem tudok elég hálás lenni. Persze nem akarom szivárvány köntösbe bújtatni az utóbbi hónapokat, mert az első két hét „beleszokós” oktatása kihívások elé állított mindannyiunkat.

Ezt az együtt töltött időt, semmi nem fogja már visszahozni, értékeljük és használjuk ki arra, amikor a gyermekünk majd a történelem könyvekből tanul erről, arra emlékezzen, hogy ez egy klassz kaland volt, amiből rengeteget tanultunk. A fontossági sorrendről, az értékekről, az életünk változásáról, a jelenlétről, természetről és hogy rájövünk mi is tesz boldoggá, mi szükséges hozzá és mi nem. Minket édesanyákat fontos feladat elé állított az élet, átadhatunk most olyan dolgokat, amire talán eddig nem ilyen formában volt lehetőségünk, olyan életszemlétet tanulhatunk meg együtt a családdal, amire ritkán volt vagy egyáltalán nem volt példa. Amennyire nem fog hiányozni nekem a bezártság, annyira fog is, ha majd egyszer elkezdhetünk visszaszokni az életbe. Igyekezzünk jelen lenni, megélni a pillanatot együtt mégis külön.
Végtelenül hálás vagyok a sorsnak, hogy egy ilyen csoda lélek engem választott és azért is, hogy édesanyám hagyta, hogy én őt választhassam. Szeretlek Anya!

Részese lehettem, lehetek annak, ahogy a nővérem, a barátnőim, unokatestvérem édesanyává váltak és válnak, megtapasztalhatják ezt a csodát. Számíthatunk egymásra. Annyi mindent tanulhatok folyamatosan.


Sok - sok ünnepet még együtt kevésbé rendhagyóan!

Végezetül, hadd osszam meg Veletek Pauer Kriszta podcast adását, amelyet a mai napra készített el! Felnézek Krisztára, nagyszerű embernek tartom és megtiszteltetés, hogy engem is megkért, 1-2 mondatban próbáljam meg összefoglalni, mit jelent nekem anyának lenni!

https://open.spotify.com/episode/2aTVmLojLW3pq8s9bpRZF9?si=I2iFhannR-Kr6Fe3VcZ29w&nd=1


Anna

A STRAND ALLSTARS dala kapcsán a MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány autista gyerekeket egyedül nevelő, hátrányos helyzetben lévő anyukákat támogat. „Mondd el dallal, amit most személyesen nem lehet! Köszöntsd fel édesanyád ezzel a videóval, és segíts autizmussal élő kisgyermekek anyukáinak!A MOL és az Alapítvány minden egyes klip megtekintés után 1 Ft-tal támogatja a kezdeményezést.  Céljuk, hogy egy hét alatt, anyák napja éjfélig a YouTube megtekintések száma lehetőség szerint elérje a 2 milliós számot. Ebben az esetben tíz anyukát tudnának támogatni 200.000 Ft értékben.

Forrás: https://www.facebook.com/egyuttazautistakertalapitvany/162 megtekintés