• Sz-ép vagyok

Ahogy fönt, úgy lent, ahogy kint, úgy bent…

Hiszek a világ nagy összefüggéseiben, az örök körforgásban, hiszek a változásban, hiszek a természet ritmusában, gyógyító erejében. A minket körülvevő világ mindent képes megmutatni, nekünk csak észre kell azt venni. Hogy is van az, miszerint a Föld vizeinek mennyisége és milyensége ugyanazt az arányt mutatja, mint a szervezetünk folyadék háztartása? Földünk 75-80%-a víz, a folyók édes, a tengerek, óceánok sós vízűek. A testünk 75-80% folyadék, édes a vér, sós a nyirok. Hm…


Kép forrás: www.hmsoardacious.com

Innen már csak egy lépés volt annak idején a nappali krémünk arányainak az összeállítása! Hát persze, hogy 75-25 % a vízbázis javára! Nem mondhatjuk el elégszer, persze a személyes minta a leghatásosabb, hogy mennyire fontos a vízháztartásunk. Nem elég egy-két pohár vizet csak úgy, összevissza, amikor épp eszünkbe jut, meginni. Nem elég. Legyünk ebben igenis tudatosak! Folyamatosan, minden napszakban (délelőtt az első liter menjen le) igyunk 1-2 decit. VIZET. Amennyire lehet, tiszta vizet. Ne ásványvizet (a műanyag palack hatásai…), főként ne buborékosat, ne ízesített valamiket (üdítőnek csúfolják), hanem vizet. Ha lehet, szűrt, tisztított vizet.

Az én kancsóm ennél annyival tud többet, hogy az aljába egy arany merkaba (élet virága) van bele karcolva. Mert a szimbólumoknak is gyógyító erejük van. Tavasztól őszig minden nap egy-két szál saját termesztésű mentát elmorzsolok a vízben, ami frissít, fertőtlenít is. De láttam már kristályokat belehelyezve kancsóba és azokon keresztül szűrődik az éltető nedü.


Az élet virága

S ha már belülről megtámogattuk a testünket a kellő mennyiségű folyadék bevitellel, akkor kézenfekvő lehet a megoldás a külső ápolásra is. Válasszunk olyan krémet, ami kellően hidratál, ugyanakkor megfelelően táplál is.


Fotót: www.nagyszabi.com

Javasolni szoktuk, hogy vizes kézzel, törülköző nedves bőrre vigyétek fel a krémet, hogy a megfelelő vizbázis elérje a legoptimálisabb hatást. Minden krémünk, még a legmagasabb olaj tartalmú is, könnyen felszívódik. Bátran lehet „vizezni”

Így aztán a hidegen sajtolt olajok, gyógynövények és a megfelelő víz mennyiség együtt érik el a bőr számára legideálisabb hatást.

És még egy dologgal rendelkezik minden tégely krémünk : tibeti hangtálak segítségével felrezegtetjük, szeretet energiával felerősítjük a beltartalmat. Ez a mi hitvallásunk, mi így csináljuk!

Ahogy kint, úgy bent…


Károly Anna

69 megtekintés