• Sz-ép vagyok

A tibeti zengőtálakról kicsit bővebben

Amikor az energia anyaggá sűrűsödik, hang és fény formában nyilvánul meg. Keleti filozófia szerint az om hang rezgése kísérte a Föld keletkezését, amit különféle színű fények megnyilvánulása kísért.


A hang, a rezgés, mint minden itt e bolygón, duális jelenség: tud gyógyítani is és pusztítani is. A nagyon alacsony frekvenciájú hang blokkolhatja az idegrendszert, szélsőséges esetben átmeneti bénulást is okozhat. Vagy például az erős, éles hangtól megfájdulhat a fejünk, rossz lesz a közérzetünk.

A fentiek ismeretében hogyan működnek a hangtálak?

Tudjuk, hogy testünk 75-80 %-ban folyadék (vér-és nyirok). A rezgés szétterül a szervezetünkben oly módon, hogy a sejteket megrezegteti, vízkészletünket feljavítja, optimalizálja és ennek következtében beindul a tisztulási folyamat, a méregtelenítés, szervezetünk öngyógyító folyamata.

A rezgés, a hang több síkon képes hatni. Fizikai szinten ellazít, pihentet, méregtelenít, maszírozza szerveinket. Oldja a feszültséget, enyhíti, megszüntetheti az izületi fájdalmakat, erősíti az immunrendszert, javítja a koncentrálóképességet. Lelki, szellemi síkon pedig tudatalattinkból felhozhatja az elraktározott sérelmeket, blokkokat, emlékeket, tanít a helyes elmélyülésre.

Miből vannak a tálak?

Fotó: www.shantibowl.com

Arany, ezüst, réz, vas, higany, ólom és ón. India északi részén, Tibetben és Nepálban található kis manufaktúrákban készülnek, szakavatott mesterek közreműködésével. Két tipusú tálat különböztetünk meg : a jin és a jang tálakat. Az előbbiek magas frekvencián szólalnak meg, a női princípium, a befogadás megfogalmazói. A jang tálak nagyok, mély hangzásúak, a férfi energiát, a behatoló, kiterjesztő energiát közvetítik.

A hangterápiák további eszközei a különféle gongok,kagylókürtök,harangok,thingsák.


Károly Anna

47 megtekintés0 hozzászólás